Iedereen die heeft geprobeerd een zelfgemaakte burger te maken, heeft een simpele waarheid ontdekt: hamburgers smaken beter bij een foodtruck. Het maakt niet uit welk recept je gebruikt of hoe vers je ingrediënten zijn; niets is te vergelijken met de smaak van de hamburgers die geserveerd worden in je favoriete familierestaurant. Maar heb je je ooit afgevraagd waarom hamburgers bij een foodtruck beter smaken dan thuis? Om die vraag te beantwoorden, moet je beginnen met het definiëren van een goede burger.
Wat maakt een perfecte burger
De perfecte burger is een lust voor het oog. Een grote hoeveelheid aandacht is nodig om architectonische hoogstandjes te creëren. De perfecte burger begint bij de ingrediënten, verse ingrediënten van hoge kwaliteit zijn nodig om de perfecte burger te maken. De beste hamburgers hebben het volgende gemeen:
- Verse broodjes
- verse sla, tomaat en ui
- 100% puur rundvlees
- Echte kaas
Hoe maken foodtrucks burgers?
Als je ooit hebt geprobeerd om thuis een burger te maken, weet je maar al te goed dat de resultaten vaak scheef liggen in de richting van missers in plaats van hits. Misschien was het van binnen perfect gebakken, maar totaal smakeloos. Of misschien was de buitenkant gekoold tot perfectie, maar de binnenkant was te gaar. Wat geeft? Het blijkt dat het allemaal om de grill gaat. De meeste hamburgerfoodtrucks gebruiken een platte bakplaat om hun hamburgers te bereiden. Deze bakplaten zijn ingesteld op een constante temperatuur waardoor hamburgers kunnen schroeien terwijl ze aan de binnenkant gelijkmatig garen, waardoor de sappen in de pastei worden vastgehouden. De pasteitjes worden meestal ook meteen in de bakplaat gedrukt zodra ze op de grill worden geplaatst. De laatste stap omvat het afschrapen van het pasteitje met een scherpe spatel, zodat alle korst erbij komt.