TIPS VOOR HET MAKEN VAN FOOD FOTO’S
Het maken van goede food foto’s kan ontzettend lastig zijn, Bepaalde producten worden er niet knapper op als je ze een tijdje laat staan, vooral bij warme gerechten is het een race tegen de klok.
Wil je leren van onze ervaringen en ben je benieuwd naar onze tips? Lees dan verder.
Techniek
Bij het maken van food foto’s moeten de foto’s er zo uit zien dat ze zelf digitaal onweerstaanbaar zijn. Besteed het maken van de foto’s daarom uit ook.
Voor het perfecte resultaat moet iedereen doen waar hij of zei goed in is. Wij zijn goed in de lekkerste en mooiste gerechten te bereiden, een professionele food fotograaf in het vastleggen daarvan en het nabewerken.
Een food fotograaf weet hoe je je camera optimaal gebruikt, welk licht je moet gebruiken, vanaf welke kant je de foto moet schieten, welke achtergond je moet gebruiken, noem maar op.
Kortom er zijn zoveel factoren waar een food fotograaf zich mee bezig houdt waar wij geen idee van hebben.
Mise and Place
Het begint bij de inkoop, Zet op papier welke gerechten+ ingrediënten je allemaal wilt gaan shooten en maak naderhand daarvan een boodschappen lijst.
Vergeet ook niet om specerijen en andere decoratie te halen voor op de achtergrond.
Hoe wil je je product naar voren laten komen? Op wat voor manier presenteer je de gerechten? Koop genoeg borden etc. waar je je gerecht op kunt presenteren zodat je op de draaidag genoeg keuze hebt.
Een goede mise and place zorgt ervoor dat de shoot soepel verloopt, als je tijdens de shoot nog van alles moet doen gaat dit teveel tijd kosten.
Zorg daarom dat alles zo goed als klaarstaat voordat de fotograaf aankomt.
De Shoot
Omdat je een professionele food fotograaf hebt ingehuurd zal hij alle techniek en decoratie klaarzetten. Leg duidelijk uit hoe je wilt dat de foto’s eruit komen te zien en wat je belangrijk vind.
Probeer zoveel mogelijk de fotograaf zijn gang te laten gaan, hij weet wat hij doet.
Zodra de fotograaf alles klaar heeft gezet gaat het uitserveren beginnen, zorg dat je een duidelijke volgorde hebt van de gerechten die je gaat uitserveren.
Oneven aantallen zijn vaak het mooist om te fotograferen, probeer het maar eens, maak eerst een foto met 3 stokjes sate op het bord en daarna 4, je ziet meteen dat 3 sate stokjes een beter resultaat geven.
Communiceer goed met de fotograaf wanneer de volgende gerechten eruit mogen, zodat het gerecht er zo vers mogelijk uit ziet op de foto.
Hou het tempo hoog met het uitserveren vooral als je veel gerechten hebt, anders wordt het een hele lange dag.