De Nederlandse Omroep Stichting (NOS) heeft contact met ons opgenomen nadat het AD een artikel heeft gepubliceerd over de populariteit van Foodtrucks en dat het aantal in vijf jaar tijd meer dan verdubbeld is (lees het volledige artikel).
In het artikel wordt Onno geïnterviewd over de ontwikkelingen die hij ziet op het populaire foodtruck booking platform waar wij ook op zijn aangesloten. Hij heeft daarna veel belletjes ontvangen van verslaggevers en hij heeft een aantal naar ons doorverwezen.
We werden vervolgens gebeld door Hart van Nederland, 3FM, NOS en andere media. Annemyrthe Korvinus, verslaggever NOS, nam de moeite om langs te komen, om ons te interviewen over de sterke groei van de branche en de groei die we het afgelopen jaar zelf hebben meegemaakt. Ook Bada Bing dat onderdeel is van Watertanden is het afgelopen jaar meer dan verdubbeld.
Op festivals kom je om in de foodtrucks
Op een festival kom je om in de omgebouwde busjes en campers. Foodtrucks zijn de afgelopen vijf jaar alleen maar populairder geworden. De afgelopen 5 jaar is het aantal zelfs verdubbeld. Dat merken ze ook bij Bada Bing / Watertanden, daar hebben ze inmiddels meer dan twintig foodtrucks ziet verslaggever Annemyrthe Korvinus.
“Rick, we staan hier in een enorme loods vol met dozen. Wat ben je aan het doen?
“We zijn een foodtruck aan het timmeren. We zijn nu voor het seizoen alles aan het afmaken. Nog twee weken en dan moet alles klaar zijn. Hier zie je stroom kits, hygiene kits, voorraad kits, disposable kits en voorraad handschoenen kits. Dan kan je alles in de bus laden en weg”
Hoe is dit avontuur begonnen?
“Vijf jaar geleden liep ik op Rollende Keukens met Melvin en toen zagen we dat alles lang duurde en we vonden de eten niet zo lekker en besloten we dat gaan we zelf doen. Precies een jaar later op de volgende Rollende Keukens stonden we daar op ons allereerste evenement.”
Hoe is dat seizoen vervolgens verlopen?
“Een grote chaos. We zijn eigenwijze jongens die alles wel wisten. Na Rollende Keukens elke dag waren we kapot. Wat er veranderd is? De liefde is hetzelfde gebleven, alleen je kunt het niet meer zelf doen. Het is allemaal groter geworden!”
Zou je kunnen zeggen dat er veel concurrentie is onderling?
“De concurrentie is moordend. Elk gerecht dat we uitserveren moet goed zijn.”
Waar zou je nog een keer willen staan
Altijd wordt het beste voor het laatst bewaard. Annemyrthe vroeg aan Rick als laatste vraag het volgende: Als je nou overal in de wereld ooit nog een foodtruck mag neerzetten…
Waar zou die dan staan?
“Op de middenstip van de Arena. Dat is de plek waar we nog een keer willen staan. Ik hoop dat ze luisteren.”
In Nederland staan er volgens de Kamer van Koophandel 2500 foodtruck bedrijven ingeschreven. Volgens Onno Gent dragen foodtrucks bij aan de sfeer. En de festivals bezoekers vindt niet alleen de kwaliteit van het eten belangrijk, die vraagt ook om vernieuwing. Denk hierbij aan Burgers, vegetarisch of vegan eten. Koken met producten van lokale ondernemers is daarnaast een trend. Een foodtruck onderscheidt zich met vers en gezond eten, gecombineerd met een origineel concept en mooie uitstraling.
Nieuwsbulletin op Radio 3
Heb jij het nieuwsbulletin op Radio 3 gemist? Gelukkig hebben we de opname van NOS gekregen en delen we deze met alle liefde.
Audio fragment
Luister hier naar het audio fragment.
Videofragment
Bekijk hier het video fragment.
FOODTRUCK CATERING OP LOCATIE
Maak keuze uit één van onze catering pakketten of stel jouw eigen foodtruck catering zelf samen. Vraag Mister Makan om een advies op maat of geef vooral jouw eigen catering wensen door. Wij hebben een foodbook waarin al onze festival en catering toppers zoals burgers, fried chicken, broodje grilled chicken, bbq op locatie en andere gerechten kunt bekijken. Vraag nu vrijblijvend een offerte aan via onze website, stuur ons een app of laat een bericht achter op het contactformulier.