Met dit cheeseburger recept maak je op iedereen indruk en kan iedereen op een top chef lijken.
Ingrediënten
burgerbroodjes 4, gehalveerd
ongezouten boter 2 eetlepels, gesmolten
rundergehakt (15% vet) 600g
plakjes kaas 4
augurken 10 plakjes, in stukjes gesneden
Saus
sjalot 2, zeer fijn gesneden
mayonaise 2 eetlepel
tomatenketchup 1 eetlepel
vloeistof uit de augurkpot 2 eetlepels
mosterd 2 theelepels
knoflookpoeder een snuifje
uienpoeder een snuifje
zoete gerookte paprika een snuifje
Voorbereiding
Stap 1
Om de saus te maken, combineer je alle ingrediënten in een kom met een beetje kruiden.
Stap 2
Verhit een grote koekenpan met antiaanbaklaag (als nodig) op middelhoog vuur en bestrijk de gesneden zijkanten van de broodjes met gesmolten boter. Rooster ze in de hete pan tot ze echt goudbruin en geroosterd zijn.
Stap 3
Draai het vuur hoog. Als de pan echt heet is, breng je het gehakt op smaak en vorm je het tot vier ballen, duw er dan twee in de braadpan en druk ze plat. Strooi er opnieuw wat zout over en kook 2 minuten tot ze echt knapperig zijn, draai dan om, strooi er wat zout over en herhaal. Leg op elk een plak kaas en dek af met een deksel gedurende 30 seconden tot het gesmolten is. Verplaats naar een bord en herhaal met de resterende pasteitjes en kaasplakken.
Stap 4
Verdeel wat van de saus over de bodems van de broodjes en bedek met de kaaspasteitjes. Bedek met veel augurken, besmeer de toppen royaal met de saus en leg ze erop om te serveren.