Gegrilde hamburgers zijn perfect voor kleine barbecues in de achtertuin en voor gigantische buurtfeesten. Dus, hoe lang duurt het om de perfecte burger te grillen? Weten hoe lang je hamburgers moet grillen is een must voor elke griller. Maar de grilltijden kunnen variëren, afhankelijk van de dikte van het pasteitje, het soort vlees dat je gebruikt om ze te maken en hoe je je burger precies wilt laten koken. Volg deze tips om ervoor te zorgen dat de hamburgers precies zo uitkomen zoals u (en uw gasten) ze lekker vindt.
1. HAMBURGER DIKTE
De beste hamburger is ongeveer 2 cm dik. Om te voorkomen dat de burger krom trekt, maak je een inkeping in het midden van de burger. Zo blijven je hamburgers plat.
2. VLEESTYPE
Iedereen weet dat hamburgers meestal met rundvlees worden gemaakt. Maar hamburgers met kalkoen, kip en zelfs zalm zijn geweldige opties voor mensen die op zoek zijn naar een mager alternatief.
3. WELL DONE OF MEDIUM-RARE?
Als je met rundvlees werkt, heb je meer kookmogelijkheden dan bij ander vlees. Hoe lang u uw beefburgers wilt grillen, hangt af van uw persoonlijke voorkeur.
Medium-rare: Bak de burger aan één kant gedurende drie minuten. Draai het om en bak nog eens vier minuten.
Medium: Bak de burger aan één kant gedurende drie minuten. Draai het om en bak nog eens vijf minuten.
Medium well: bak de burger aan één kant gedurende drie minuten. Draai het om en bak nog eens zes minuten.
Well-done: Bak de burger aan één kant gedurende drie minuten. Draai het om en bak nog eens zeven minuten.
Tip: De bovenstaande kooktijden zijn gebaseerd op het gebruik van hoge, directe hitte. In tegenstelling tot rundvlees moeten hamburgers met kip en kalkoen echter altijd gaar worden gekookt (geen roze in het midden). Zalmpasteitjes moeten in het midden ondoorzichtig zijn als ze klaar zijn. Het is handig om een minimumtemperatuur aan te houden van 60°C aan voor rundvlees en vis. Je moet streven naar 70°C voor kalkoen en kip. Gebruik een vleesthermometer om te controleren of je hamburgers goed gaar zijn.
4. GRILLTYPE:
De bakplaat die je gebruikt maakt het verschil. Sommige mensen houden meer van een hamburger gebakken op een houtskoolgrill. Anderen geven echter de voorkeur aan hamburger gebakken in een braadpan.