Het maken van een cheeseburger wordt meestal gezien als een eenvoudig proces. Combineer rundergehakt en kruiden en gooi het in een pan of op de grill en smelt er wat kaas bovenop. Het is eenvoudig genoeg, toch? Nou, misschien niet. Er woedt een groot debat op internet over de beste manier om de kaas op die burgerpastei te smelten en, nou ja, misschien hebben we het ons hele leven verkeerd gedaan.
Het debat begon toen auteur Chris Thompson een artikel schreef op Deadspin dat de conventionele wijsheid op zijn kop zet en de burger gemeenschap op zijn kop zet. De meesten van ons koken hamburgerpasteitjes en gooien er dan wat kaas op zodat het kan smelten. Thompson beweert echter dat de beste manier om kaas op een burger te krijgen, is om de kaas op het bovenste deel van het broodje te leggen en vervolgens de zinderende burger erop te leggen om de kaas te smelten. De specerijen gaan dan op het onderste deel van het broodje en de cheeseburger is klaar.
“De kaas heeft niet veel warmte nodig om te smelten, en er zal zeker genoeg restwarmte in de pasteitjes zijn om de kaas te smelten als de pasteitjes in de broodjes gaan”, schreef hij. “Als je het smeltproces een boost geeft, krijg je alleen maar een burger met kaas die te dun is gesmolten over de bovenkant en helemaal is opgevouwen en gestold aan de zijkant van de burger.”
Het is volkomen logisch, maar op de een of andere manier voelt het nog steeds verkeerd. Denk dat de enige manier om er zeker van te zijn, is om vanavond een partij cheeseburgers op te zwepen.