Sluit je ogen en stel je de perfecte hamburger voor. Is het een dun hamburgerpasteitje in dinerstijl of een dikke burger ter grootte van een steakhouse? Aangebraden tot de top van sappigheid op een grill of in een platte bakplaat? Met of zonder kaas?! Maak hamburgers op jouw manier en laat ze elke keer perfect uitkomen met wat ik beschouw als het Beste Hamburger Patty Recept, naar mijn bescheiden mening. Het is een klassiek, volledig Amerikaans recept voor overheerlijke hamburgers die kunnen worden gekookt op de grill, op de kookplaat, als dikke pasteitjes van 150 gram of als ultradunne bakplaatpasteitjes. Maak je klaar, want je staat op het punt de burger van je dromen te maken, mensen!
De beste hamburgers
Wat maakt dit absoluut het beste recept voor hamburgers? Deze hamburgers bieden een rijke en vlezige smaak, met een vleugje pittige kruiden die kunnen worden aangepast met uw favoriete smaken. Een paar eenvoudige hoofdingrediënten helpen om consistent sappige hamburgers te maken, ongeacht de kookmethode die u verkiest. En hoewel je van de geweldige smaak van deze zelfgemaakte hamburgers op zichzelf zult houden, zijn ze uitstekend om te vullen met je favoriete toppings om echt een geweldige hamburger te maken. Dit is zeker je go-to-recept voor eenvoudige burgerpasteitjes!
Welke ingredienten heb je nodig om zelfgemaakte hamburgers te maken?
Het geheim van ongelooflijk sappige burgerpasteitjes is de toevoeging van gemalen crackers of paneermeel om het natuurlijke vet en de sappen vast te houden. We raden je zeker aan om crackers te gebruiken als je die hebt. Het toevoegen van gemalen crackers is een ouderwetse methode om meer smaak toe te voegen dan gewoon broodkruim. Bovendien is het superhandig om dat pakket crackers op te maken dat je al weken in de voorraadkast hebt liggen.
Hier is alles wat je nodig hebt om de beste zelfgemaakte hamburgers te maken:
1. Gemalen boorkop – Wij geven de voorkeur aan een verhouding van 80 mager/20 vet voor de sappigste hamburgers.
2. Crushed crackers of Panko broodkruimels – De beste bindmiddelen voor sappige hamburgers.
3. Worcestershire-saus – Voegt een diepe, vlezige, rokerige smaak toe.
4. Ei – Om alle ingrediënten samen te binden zonder uit te drogen.
5. Melk – De enzymen helpen het rundergehakt zachter en malser te maken.
6. Kruiden: Zout, Knoflookpoeder, Uienpoeder, Peper of andere kruiden naar keuze.
Het is handig om voorbereidingstijd te besparen en veel smaak aan je pasteitjes toe te voegen door gedroogde kruiden toe te voegen in plaats van verse kruiden aan de hamburgermix. Je kunt bijvoorbeeld rode pepervlokken gebruiken voor een pittigere burger, een beetje komijn en chilipoeder voor een op het zuidwesten geïnspireerde bite, of peterselie en dille om een mediterrane smaak te creëren.
Hoe maak je elke keer de perfecte hamburger?
Het kost serieus maar een paar minuten om hamburgers van restaurantkwaliteit helemaal opnieuw te maken. Bereid je werkruimte en ingrediënten voor voordat je aan de slag gaat en je zult in een mum van tijd kookplaten uit je eigen keuken (of achtertuin) halen!
Hier is hoe:
1. Zet eerst een grote mengkom klaar en voeg het gehakt, de geplette crackers, het ei, de Worcestershire-saus, de melk en de kruiden toe. Gebruik je handen om grondig te combineren totdat het mengsel erg glad is.
2. Druk vervolgens het vlees in de kom naar beneden tot een gelijkmatige schijf. Gebruik een mes om het hamburgerpasteitjesmengsel te snijden en te verdelen in 6 – 150 gram grill- of koekenpanpasteitjes, of 12 dunne bakplaatpasteitjes. Zoals zo:
Leg een bakplaat klaar, bekleed met vetvrij papier of folie, om de pasteitjes vast te houden. Verzamel één voor één de pasteimix en druk stevig aan tot pasteitjes van de gewenste dikte. Meestal wil je dat hamburgers iets groter zijn dan de broodjes waarop ze worden geserveerd, omdat ze tijdens het kookproces een beetje krimpen. Leg de gevormde pasteitjes op de bakplaat. Druk bij dikke pasteitjes een deuk in het midden van elk pasteitje, zodat ze niet opzwellen tijdens het koken. U kunt de pasteitjes indien nodig met vellen vetvrij papier tussen de lagen stapelen
3. Verwarm vervolgens de grill of een koekenpan voor op middelhoog vuur, ongeveer 200C. Ik gebruik graag een gietijzeren koekenpan om die kwijlwaardige gekarameliseerde schroei op de hamburgers te krijgen.
Voor dikke pasteitjes: Grill of bak de pasteitjes 3-4 minuten per kant voor een middelgrote burger.
Voor dunne pasteitjes: Bak 2 minuten per kant op de bakplaat.
In het ideale geval wil je je hamburgers maar één of twee keer omdraaien tijdens het koken.
4. Stapel de warme pasteitjes op hamburgerbroodjes en kleed je aan met je favoriete hamburgertoppings en -kruiden.